Til forsiden
Håpet Økologisk AS
Telefon: 51 82 82 51
Faks: 51 58 59 36
E-post: kundeservice@hapet.no
:: Hovedside
:: Nyheter
:: Vareutvalg
:: Hvordan bli kunde
:: Dyrkingssteder
:: Sunn livsstil
:: Samarbeidspartnere
:: Om oss
:: Oppskrifter
- Hodekål
- Bønner
- Fennikel
- Gresskar
- Jordskokk
- Nektarin
- Paprika
- Pastinakk
- Rødbeter
- Rødkål
- Sellerirot
- Spinat
- Søtpotet
:: Økologiske linker
:: Kontakt oss
:: Temaark om økologi

Bønnesalat m/franske bønner

To porsjoner:
200-250 g bønner
Ca. 8 ml olivenolje
15 g smør
½ hvitløksfedd
30 g ferske brødsmuler av lyst brød
10 ml hakka persille
1 hardkokt og hakka egg

Dressingen:
1 ss olivenolje
1 ss solsikkeolje
½ ss mild eddik
¼ - ½ fedd hvitløk, hakka
¼ ts fransk sennep
En ”klype” sukker og salt.

  1. Snitt bønnene i begge ender og kok dem i saltet vann i 5-6 min. til de er myke. La bønnene renne av seg og frisk dem opp igjen ved å holde dem under kaldt vann. Legg bønnene i en serveringsbolle.
  2. Lag salatdressingen ved å blande olje, eddik, hvitløk, sennep, sukker og salt godt sammen. Hell dressingen over bønnene.
  3. Varm olje og smør i en panne og surr hvitløken i 1 min. Surr så brødsmulene og stek dem på moderat varme i 3-4 min. til de får en gylden brun farge.
  4. Ta pannen bort fra varmen og rør inn persillen og egget. Hell til slutt ”brød-mixen” over bønnene. Serveres varm eller temperert.

100% økologiske varer -
- mest mulig norske

 


Bestill bedriftsfrukt


   Husk:

Returkasser
De grønne kassene skal helst returneres ved påfølgende leveranse ved at de plasseres der sjåføren skal sette fra seg den nye grøntkassen.


RawFood for Dummies - Håpet arrangerer et introduksjonskurs i RawFood for sine kunder der vi lærer om RawFood og detox, vi deler opp oss i mindre grupper og lager maten som vi spiser i felleskap. Kursleder er Hilde Helle Olsen som noen kanskje kjenner fra tidligere kurs eller fra butikken. 
Ny dato: en lørdag i vår engang, info kommer i grøntkassen.