Til forsiden
Håpet Økologisk AS
Telefon: 51 82 82 51
Faks: 51 58 59 36
E-post: kundeservice@hapet.no
:: Hovedside
:: Nyheter
:: Vareutvalg
:: Hvordan bli kunde
:: Dyrkingssteder
:: Sunn livsstil
:: Samarbeidspartnere
:: Om oss
:: Oppskrifter
- Hodekål
- Bønner
- Fennikel
- Gresskar
- Hokkaidosuppe
- Jordskokk
- Nektarin
- Paprika
- Pastinakk
- Rødbeter
- Rødkål
- Sellerirot
- Spinat
- Søtpotet
:: Økologiske linker
:: Kontakt oss
:: Temaark om økologi


Gresskarsuppe


Ingredienser:

1 gresskar (f.eks butternut, hokkaido)

1 liten eller ½ stor purre

Grønnsaksbuljong (1 terning)

5  dl vann
5dlmelk

salt, evt. muskatnøtt

evt. biter av paprika (lett kokte)

 

Framgangsmåte:

Skjær av skallet på gresskaren og del opp i terninger. Kok gresskaret i 5 dl vann til det er mørt. Kok purren, og evt. paprika, møre, og mos eller kjør gjennom halvparten av purren sammen med gresskaret. Tilsett grønnsakbuljong og kok opp. Hell oppi paprikaen og resten av purren. Tilsett til slutt melk, og smak til med salt, og evt. revet muskatnøtt. Varm opp.

Noe av melken kan erstattes med créme fresh alt etter hvor fyldig du liker suppen.


Søtpotetmos

½ kg butternutsquash (pæreformet gresskar) 
½ kg søtpotet
 2 dlsmør


Skjær vekk skallet på gresskar og søtpotet. (Hvis du bruker en potetskreller, må du være oppmerksom på at gresskarskallet er ganske tykt.) Skjær i 4 cm store biter. Kok i 15 minutter i lettsaltet salt vann i en gryte eller dyp stekepanne. De bør være helt møre. Sil vekk vannet, la dem dryppe av seg. Press dem gjennom en potetpresse eller metallsil og ned i en gryte. Ha i smør. Varm opp mens du rører rundt. Når smøret er oppløst, er mosen ferdig.

100% økologiske varer -
- mest mulig norske

 


Bestill bedriftsfrukt


   Husk:

Returkasser
De grønne kassene skal helst returneres ved påfølgende leveranse ved at de plasseres der sjåføren skal sette fra seg den nye grøntkassen.


RawFood for Dummies - Håpet arrangerer et introduksjonskurs i RawFood for sine kunder der vi lærer om RawFood og detox, vi deler opp oss i mindre grupper og lager maten som vi spiser i felleskap. Kursleder er Hilde Helle Olsen som noen kanskje kjenner fra tidligere kurs eller fra butikken. 
Ny dato: en lørdag i vår engang, info kommer i grøntkassen.