Til forsiden
Håpet Økologisk AS
Telefon: 51 82 82 51
Faks: 51 58 59 36
E-post: kundeservice@hapet.no
:: Hovedside
:: Nyheter
:: Vareutvalg
:: Hvordan bli kunde
:: Dyrkingssteder
:: Sunn livsstil
:: Samarbeidspartnere
:: Om oss
:: Oppskrifter
- Hodekål
- Bønner
- Fennikel
- Gresskar
- Jordskokk
- Nektarin
- Paprika
- Pastinakk
- Rødbeter
- Rødkål
- Sellerirot
- Spinat
- Søtpotet
:: Økologiske linker
:: Kontakt oss
:: Temaark om økologi

Sellerirotsuppe

1 middels stor løk
2-3 poteter
200-300 gram sellerirot
1 ss smør
5 dl vann
1 buljongterning
purreløk, el. evt. vårløk og gressløk

 

Til suppa gjør vi som følger:
Finhakk løken. Skjær potetene og selleriroten i terninger.
Ha i smør en og surr løken til den blir blank før du har i potetene og sellerirota.
Tilsett 5 dl vatn og 1 buljongterning og la det hele koke i 8-10 minutter.
Sil deretter av krafta - bruk en stavmixer eller håndstøter til å laga mos av løk, selleri og poteter.
Ha deretter i krafta og gi det et raskt oppkok og på toppen i tallerken strør du f.eks. finhakka purreløk (evt. vårløk eller grasløk).
Server suppa med rista toast til. 
 

Sennepsglaserte rotgrønnsaker

Til fire personer:
800 g rotgrønnsaker
1 ss sennep
1 ss smør
2 appelsiner

Fremgangsmåte:
Her kan du bruke alle typer rotgrønnsaker: Kålrot, gulrot, neper, skorsonnerot, persillerot, selllerirot og så videre. Forvelles i lettsaltet vann til de er møre.
Press appelsinene. Ha i sennep og ha grønnsakene oppi saften. Smak til med salt og pepper. Kan serveres som en vegetarrett, eller som tilbehør til for eksempel and eller svin.

 


Potetpuré med rotselleri og persillerot

Potetpuré blir enda bedre når du moser rotselleri og/eller persillerot sammen med potetene. Dette blir en super vinterrett som passer både til fisk– og kjøttretter.

 

INGREDIENSER:

500 g  Sellerirot

500 g  Poteter

1  Persillerot

2  Hvitløkbåter

1 Kvast(er)  Rosmarin, frisk

1 dl  Kremfløte

100 g  Jarlsberg

Salt og nykvernet pepper

Smør

50 g  Brødrasp

Fremgangsmåte:

Skrell selleri, poteter og persillerot og skjær i mindre stykker. Kok opp vann uten salt og kok grønnsakterningene møre sammen med hele hvitløkbåter og rosmarin (kan sløyfes).

Slå av kokevannet og tørk grønnsakene over varmen. Fjern rosmarinkvasten.
Kok opp fløten og riv osten. Mos grundig og spe med fløte og ost. Smak til med salt og pepper.
Smør fire små, ildfaste former eller én stor. Dryss dem med brødrasp. Fordel mosen i formene. Stek i ovn ved 200 grader i 10 minutter.

Du kan lage mosen i god tid og varme den opp før den skal spises. Hvis mosen er kjøleskapskald, trenger den 20 minutter i ovnen.

 

 

100% økologiske varer -
- mest mulig norske

 


Bestill bedriftsfrukt


   Husk:

Returkasser
De grønne kassene skal helst returneres ved påfølgende leveranse ved at de plasseres der sjåføren skal sette fra seg den nye grøntkassen.


RawFood for Dummies - Håpet arrangerer et introduksjonskurs i RawFood for sine kunder der vi lærer om RawFood og detox, vi deler opp oss i mindre grupper og lager maten som vi spiser i felleskap. Kursleder er Hilde Helle Olsen som noen kanskje kjenner fra tidligere kurs eller fra butikken. 
Ny dato: en lørdag i vår engang, info kommer i grøntkassen.