Til forsiden
Håpet Økologisk AS
Telefon: 51 82 82 51
Faks: 51 58 59 36
E-post: kundeservice@hapet.no
:: Hovedside
:: Nyheter
:: Vareutvalg
:: Hvordan bli kunde
:: Dyrkingssteder
:: Sunn livsstil
:: Samarbeidspartnere
:: Om oss
:: Oppskrifter
- Hodekål
- Bønner
- Fennikel
- Gresskar
- Jordskokk
- Nektarin
- Paprika
- Pastinakk
- Rødbeter
- Rødkål
- Sellerirot
- Spinat
- Søtpotet
:: Økologiske linker
:: Kontakt oss
:: Temaark om økologi
Søtpotetsuppe

Tid ca 30 min.
Til 4 porsjoner

 

3 søtpoteter
2 gulrøtter
2 cm fersk ingefær
ca 1 l grønnsaksbuljong av terninger
Stemorsblomster.


Skrell og grovhakk søtpoteter og gulrøtter. Skrell ingefæren og hakk den fint. Kok alt i lettsaltet vann til potetene er ordentlig møre ( ca 15 minutter). Kok buljong samtidig. Sil av grønnsakene og hell dem i kjøkkenmaskin. Kjør til en glatt mos mens du sper med den varme buljongen til en passe tykk suppe. Kok opp, og servér med friske stemorsblomster som nydelig dekorasjon. Fioler eller urteblomster kan også brukes. Blomstene 
er bare forslag til garnityr. Suppen kan selvfølgelig serveres uten også!


Krydderstekt laksefilet med søtpotet

Forrett
4 porsjoner, 45 min

400 g laksefilet uten skinn og bein
1 ss sort pepper
1 ss rosepepper
1 ss sechuanpepper
1 ts salt
Olje til steking
2 ss østersaus
400 g søtpotet
1 ss sesamolje
1 ss soyaolje
1 rød chili
Noen blader mizunasalat

Del laksen i to avlange strimler. Ha alle kryddrene i en morter og knus det grovt. Gni det godt inn i laksen. Brun laksen 5-10 sek på alle sider i en meget varm panne med olje. Avkjøl straks. Pensle laksen med østersaus og del den i skiver. Vask og skrell søtpotet. Kutt den i små biter. Ha den over i en kjele med sesamolje og soyaolje og fres til den er myk. Tilsett sukker, chili og press over saften av en sitron. Fres videre til sitronsaften er kokt inn. Avkjøl og vend inn salatblader.

100% økologiske varer -
- mest mulig norske

 


Bestill bedriftsfrukt


   Husk:

Returkasser
De grønne kassene skal helst returneres ved påfølgende leveranse ved at de plasseres der sjåføren skal sette fra seg den nye grøntkassen.


RawFood for Dummies - Håpet arrangerer et introduksjonskurs i RawFood for sine kunder der vi lærer om RawFood og detox, vi deler opp oss i mindre grupper og lager maten som vi spiser i felleskap. Kursleder er Hilde Helle Olsen som noen kanskje kjenner fra tidligere kurs eller fra butikken. 
Ny dato: en lørdag i vår engang, info kommer i grøntkassen.