Til forsiden
Håpet Økologisk AS
Telefon: 51 82 82 51
Faks: 51 58 59 36
E-post: kundeservice@hapet.no
:: Hovedside
:: Nyheter
:: Vareutvalg
:: Hvordan bli kunde
:: Dyrkingssteder
:: Sunn livsstil
:: Samarbeidspartnere
:: Om oss
:: Oppskrifter
- Hodekål
- Bønner
- Fennikel
- Gresskar
- Jordskokk
- Nektarin
- Paprika
- Pastinakk
- Rødbeter
- Rødkål
- Sellerirot
- Spinat
- Søtpotet
:: Økologiske linker
:: Kontakt oss
:: Temaark om økologi

Ukens oppskrift

Gratinert skorsonerrot     4 porsjoner

1 kg skorsonerrøtter
2 hvitløksfedd
2 ss friske timianblader
30 g smør
75 g parmesan, revet
saften av ½ sitron (den andre halvdelen tilsettes vannet du legger de skrellete røttene i)
1,5 dl kylling- eller grønnsakskraft
5 ss crème fraîche

Skrell røttene, skjær dem i 5 cm lengder og legg dem umiddelbart over i kaldt vann tilsatt sitron. Kok opp 2 liter vann som du på forhånd har pisket ut 1 ½ strøken ss hvetemel og 1 strøken ss salt i. I denne blandingen vil røttene holde seg hvite også etter at de er kokt. Tilsett de kuttede røttene og dem la koke i ca 6-7 minutter til de er knapt møre.

Mos hvitløk med timian i en morter. Bland mosen med sitronsaft, kraft og crème fraîche. Fordel røttene i en smurt ildfast form. Dryss over salt og pepper og hell blandingen over røttene. Topp med parmesan og smør i klatter. Dekk med folie og sett inn i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Ta av folien og stek videre i 10-12 minutter til overflaten er sprø og gyllen og mesteparten av væsken er kokt inn.

Server med brød og gjerne litt spekemat som skinke, helst parmaskinke hvis du ikke er heldig og har tilgang på en velhengt norsk skinke.

(Oppskrift fra Aperitif.no)

Ovnsstekt skorsonerot

Skorsoneroten kan enkelt stekes sammen med andre rotgrønsaker som potet, gulrot, pastinakk, sellerirot, rødbeter, løk, hvitløk og lignende. Lag din egen blanding ut fra hva du har tilgjengelig.
Kutt potetene i båter og de andre grønnsakene i skiver/biter som passer til potetenes tjukkelse. Legg grønnsakene i form eller på langpanne.
Krydre med salt, pepper og timian eller rosmarin.
Hell olivenolje og balsamikoeddik over grønnsakene og steik i ovn på 225 grader til grønnsakene er møre og har fått fin gyllen steikeskorpe.

 

 

100% økologiske varer -
- mest mulig norske

 


Bestill bedriftsfrukt


   Husk:

Returkasser
De grønne kassene skal helst returneres ved påfølgende leveranse ved at de plasseres der sjåføren skal sette fra seg den nye grøntkassen.


RawFood for Dummies - Håpet arrangerer et introduksjonskurs i RawFood for sine kunder der vi lærer om RawFood og detox, vi deler opp oss i mindre grupper og lager maten som vi spiser i felleskap. Kursleder er Hilde Helle Olsen som noen kanskje kjenner fra tidligere kurs eller fra butikken. 
Ny dato: en lørdag i vår engang, info kommer i grøntkassen.