Til forsiden
Håpet Økologisk AS
Telefon: 51 82 82 51
Faks: 51 58 59 36
E-post: kundeservice@hapet.no
:: Hovedside
:: Nyheter
:: Vareutvalg
:: Hvordan bli kunde
:: Dyrkingssteder
:: Sunn livsstil
:: Samarbeidspartnere
:: Om oss
:: Oppskrifter
- Hodekål
- Bønner
- Fennikel
- Gresskar
- Jordskokk
- Nektarin
- Paprika
- Pastinakk
- Rødbeter
- Rødkål
- Sellerirot
- Spinat
- Søtpotet
:: Økologiske linker
:: Kontakt oss
:: Temaark om økologi

Kålruletter med kylling- eller kjøttdeig.

Kålruletter er tradisjonsmat. Her er en lett og moderne variant hvor du også kan bruke kyllingfarse og salvie. 
                                                                      
Ingredienser, (4 porsjoner):
1 stort kålhode
Vann
Salt (2 ts. Salt pr. l. vann)
½ kg. kylling/kjøttdeig
1 liten løk

Serveres med poteter, rotgrønnsaker og hvit eller lys saus.

Fremgangsmåte:
Kok opp rikelig med godt saltet vann i en stor kjele. Ta av de største kålbladene og kok dem i 1 minutt.
Skjær vekk den tykkeste delen av stilken nederst på bladene.
Legg bladene på benken med stilkenden mot deg på kjøkkenpapir
Ha kylling/kjøttdeigen i en bolle og rør inn eggehvite og salt. Hell i litt fløte, pepper og ev. litt salvie .
Fordel litt farse på tvers av bladet ned mot stilkenden.
Rull sammen en runde, brett inn endene og rull helt opp,
(bruk f.eks. hyssing eller tannpirkere til ”å låse” ).
Legg rullene i en ildfast form med enden på kålbladene ned. Dekk med aluminiumsfolie.
Stek i ovn på 180 grader i et kvarters tid.

100% økologiske varer -
- mest mulig norske

 


Bestill bedriftsfrukt


   Husk:

Returkasser
De grønne kassene skal helst returneres ved påfølgende leveranse ved at de plasseres der sjåføren skal sette fra seg den nye grøntkassen.


RawFood for Dummies - Håpet arrangerer et introduksjonskurs i RawFood for sine kunder der vi lærer om RawFood og detox, vi deler opp oss i mindre grupper og lager maten som vi spiser i felleskap. Kursleder er Hilde Helle Olsen som noen kanskje kjenner fra tidligere kurs eller fra butikken. 
Ny dato: en lørdag i vår engang, info kommer i grøntkassen.