Til forsiden
Håpet Økologisk AS
Telefon: 51 82 82 51
Faks: 51 58 59 36
E-post: kundeservice@hapet.no
:: Hovedside
:: Nyheter
:: Vareutvalg
:: Hvordan bli kunde
:: Dyrkingssteder
:: Sunn livsstil
:: Samarbeidspartnere
:: Om oss
:: Oppskrifter
- Hodekål
- Bønner
- Fennikel
- Gresskar
- Jordskokk
- Nektarin
- Paprika
- Pastinakk
- Rødbeter
- Rødkål
- Sellerirot
- Spinat
- Søtpotet
:: Økologiske linker
:: Kontakt oss
:: Temaark om økologi

Potet- og pastinakkgrateng

Ingredienser:

800 g poteter, 8-10 stk
400 g pastinakk
1 purre
200 g revet ost
1 1/2 ts salt
2 krm svart pepper
1 dl kremfløte
3 dl melk
2 hvitløkfedd

Fremgangsmåte:

Skrell poteter og pastinakk. Skyll purren. Skjær alt i tynne skiver, gjerne i en foodprosessor.

Legg halvparten av skivene i en stor smurt ildfast form. Strø over halvparten av osten og halvparten av krydderne.

Legg på resten av rotgrønnsakene og krydre. Kok opp fløte og melk i en kjelle. Press i hvitløken og hell blandingen i formen. Dekk den med lokk eller folie. Sett formen nederst i formen ved 200 C i ca 20 minutter.

Ta bort folien og strø over retsen av osten. Stek til osten ahr fått fin farge og potetene er myke, i ca 20 minutter.

Gratengen passer godt til f.eks. saltmarinert stek.

 

Pastinakk-rösti


Ingredienser:

ca. 500 g pastinakk
1 liten løk
1 bunt persille
1/2 ts urtesalt,
pepper
2 ss siktet speltmel eller hvetemel
1 egg
1 ss fløte, melk eller soyacuisin

Fremgangsmåte:

Rasp pastinakkene grovt. Finsnitt løk og persille og bland alle ingredienser. Varm opp olje i en stekepanne (ikke vær sparsom med oljen!). Ha en spiseskje av deigen, trykk den litt flat og gjenta til pannen er full. Stek röstien gyllen på begge sider i ca. 7 min.

Serveringstips:
Server ved siden av salat, en kokt grønnsak eller en kjøttrett. Rösti erstatter poteter her.

100% økologiske varer -
- mest mulig norske

 


Bestill bedriftsfrukt


   Husk:

Returkasser
De grønne kassene skal helst returneres ved påfølgende leveranse ved at de plasseres der sjåføren skal sette fra seg den nye grøntkassen.


RawFood for Dummies - Håpet arrangerer et introduksjonskurs i RawFood for sine kunder der vi lærer om RawFood og detox, vi deler opp oss i mindre grupper og lager maten som vi spiser i felleskap. Kursleder er Hilde Helle Olsen som noen kanskje kjenner fra tidligere kurs eller fra butikken. 
Ny dato: en lørdag i vår engang, info kommer i grøntkassen.