Til forsiden
Håpet Økologisk AS
Telefon: 51 82 82 51
Faks: 51 58 59 36
E-post: kundeservice@hapet.no
:: Hovedside
:: Nyheter
:: Vareutvalg
:: Hvordan bli kunde
:: Dyrkingssteder
:: Sunn livsstil
:: Samarbeidspartnere
:: Om oss
:: Oppskrifter
- Hodekål
- Bønner
- Fennikel
- Gresskar
- Jordskokk
- Nektarin
- Paprika
- Pastinakk
- Rødbeter
- Rødkål
- Sellerirot
- Spinat
- Søtpotet
:: Økologiske linker
:: Kontakt oss
:: Temaark om økologi


Fennikelsuppe med kaldrøkt laks

4 porsjoner

2 stk gul løk

6 stk fenikkelblader

2 ms smør

1 l vann

2 dl hvitvin

3 terninger hønsebuljong

1,5 dl crème fraiche

1 dl fløte

 

Hakk løken og skjær fennikelen i grove biter. Fres løken i smøret. Legg i fennikelen og la den frese med i 1-2 minutter. Hell på vin og vatten og legg i buljongterningene. La suppen koka opp og kok den så i 15-20 minutter, men bare til fennikelen akkurat har blitt mjuk.

 

Kjør suppen i en mikser. Hell den så over igjen i gryten. Visp i crème fraiche og fløte, og kok suppen opp på nytt. Pepre. Server med strimlet kalrøkt laks (80 g laks pr. person) og nyklipt dill om du vil.

 

  

 

Risotto med tomat og fennikel

 

2-3 porsjoner

3 stk plommetomat

1/2 boks hakket tomater

0,25 l buljong

1,75 dl rødvin

1 ms olivenolje

1 stk løk

1 fedd hvitløk

1 stk fenikkel 

0,25 l risottoris

0,3 dl geitost

Kvernet pepper

 

Legg tomatene i en ovnsform og hell over olivenolje og pepper. Stek i 30 minutter på 150 grader. Hell hakkede tomater, buljong og vin i en gryte og la småkoke. Hell (ekstra) olje i en tjukkbunnet gryte på middels varme. Tilsett løk og hvitløk og fres i ca. 3 minutter eller til løken er myk. Tilsett fennikel og fres ytterliggere 8-10 min. eller til fennikelen er myk. Tilsett ris og kok under omrøring til risen er gjennomsiktig. Tilsett buljongen i to omganger og rør godt mellom hver gang. Rør til all væske er kokt inn. Rør inn ost og pepper.

 

Legg risottoen på tallerk og server med ovnsstekte tomater og tynne skiver roastbiff, eller annet.

100% økologiske varer -
- mest mulig norske

 


Bestill bedriftsfrukt


   Husk:

Returkasser
De grønne kassene skal helst returneres ved påfølgende leveranse ved at de plasseres der sjåføren skal sette fra seg den nye grøntkassen.


RawFood for Dummies - Håpet arrangerer et introduksjonskurs i RawFood for sine kunder der vi lærer om RawFood og detox, vi deler opp oss i mindre grupper og lager maten som vi spiser i felleskap. Kursleder er Hilde Helle Olsen som noen kanskje kjenner fra tidligere kurs eller fra butikken. 
Ny dato: en lørdag i vår engang, info kommer i grøntkassen.