Til forsiden
Håpet Økologisk AS
Telefon: 51 82 82 51
Faks: 51 58 59 36
E-post: kundeservice@hapet.no
:: Hovedside
:: Nyheter
:: Vareutvalg
:: Hvordan bli kunde
:: Dyrkingssteder
:: Sunn livsstil
:: Samarbeidspartnere
:: Om oss
:: Oppskrifter
- Hodekål
- Bønner
- Fennikel
- Gresskar
- Jordskokk
- Nektarin
- Paprika
- Pastinakk
- Rødbeter
- Rødkål
- Sellerirot
- Spinat
- Søtpotet
:: Økologiske linker
:: Kontakt oss
:: Temaark om økologi

Breiflabb med rødbetrisotto


Hovedrett
4 porsjoner, 60 min

 

600 gbreiflabbfilet
Salt og pepper
Olje til steking
50 g pinjekjerner
1 dl olivenolje
1 sitron
Frisk gressløk
Maldonsalt
Risotto:
2 rødbeter
4 sjalottløk
200 g risottoris
4 ss olivenolje
2 dl hvitvin
7 dl kyllingkraft eller vann
2 ss smør
Ca 50 g revet parmesanost

Begynn med risotto. Kutt rødbeter og sjalottløk i små biter. Ha rødbeter, sjalottløk, ris og olje i en kjele. Varm opp til det freser godt. Hell i hvitvinen og la det koke inn mens det røres om hele tiden. Spe så med kylllingkraften. Kok til risen er mør, med en litt hard kjerne. Rør inn smør og parmesan rett før den serveres.
Del fisken i fire like store deler. Gni den inn med salt og pepper. Stek 3-5 min på hver side i en stekepanne med olje. Bland pinjekjerner med olje, revet sitronskall og frisk gressløk. Smak til med litt salt og bruk som saus.


Russisk rødbetsuppe (borsj)

Ingredienser:
ca. 300 gram rødbeter
1 løk
2-3 poteter
1 gulrot
0,6 dl grønnsaksbuljong eller hønsebuljong

0,2 dl matfløte
1-2 fedd hvitløk
saft fra en halv sitron
Litt tabasco eller chillipulver
Salt og pepper
Creme fresh

Tilberedelse:
Skrell rødbetene (en vanlig potetskreller kan benyttes). Kutt dem i passe biter, 2x2x2 cm, og kok dem sammen med grønnsaksbuljongen i ca 15 minutter til de blir møre. Hell vannet over i en panne og rødbetene i en annen. Hakk opp løk, gulrot, poteter og hvitløk. Stek først løken til den begynner å bli lett gyllen (2-3 min). Ha så oppi gulrot, poteter og hvitløk og stek dette i ca 5 minutter. Hell over rødbetkraften og kok så dette i ti minutter. Når dette er gjort er det på tide å helle oppi rødbetene igjen, finne frem stavmikseren og lage mos av godsakene. Til slutt tilsetter du matfløte, sitron, tabasco og salt og pepper. Serveres med en liten skje creme-fresh i midten.


Råkost av rødbet

 

Beregn 75-100 g rødbet per person etter skrelling.

 

Gni fjølen inn med litt olje før du begynner å skjære rødbeten. Da får du vasket bort all fargen etterpå. Det ytterste skallet på rødbeten skjæres bort. Det er bedre å ta for mye enn for lite.

 

Grovrasp eller skjær rødbeten i fyrstikktynne stikker. Blir stikkene grovere er de ikke fullt så gode. Blir stikkene litt slappe kan du legge dem i vann en stund så kommer de seg.

 

Enkel dressing: 0,5 dl nypressa sitronsaft, 1-1,5 dl olivenolje, 1½ - 2 ts havsalt, ½ fedd kvitløk.

 

Dressingen og salt må helles på rett før servering. Saltet trekker ut saften i rødbetene og etter en stund vil det ligge slappe rødbeter i lilla vann.


Rødbetsalat med pepperrot (Tcherveni Zvekla)
Antall personer: 4
1 kg rødbeter
1 ½ dl olje
4 ss sitronsaft
3 ss revet pepperrot
1 ss karve

Kok rødbetene møre i vann i ca 30 minutter og skrell dem tynt. Skjær dem så i skiver og legg disse i en bolle. Rør sammen sitronsaft og olje, tilsett karve og smak til med salt. Bland inn 1 skje revet pepperrot og rist marinaden godt sammen. Hell den over rødbetene, som så får stå kaldt i ca 2 timer. Dryss over med nyrevet pepperrot like før salaten skal serveres.

100% økologiske varer -
- mest mulig norske

 


Bestill bedriftsfrukt


   Husk:

Returkasser
De grønne kassene skal helst returneres ved påfølgende leveranse ved at de plasseres der sjåføren skal sette fra seg den nye grøntkassen.


RawFood for Dummies - Håpet arrangerer et introduksjonskurs i RawFood for sine kunder der vi lærer om RawFood og detox, vi deler opp oss i mindre grupper og lager maten som vi spiser i felleskap. Kursleder er Hilde Helle Olsen som noen kanskje kjenner fra tidligere kurs eller fra butikken. 
Ny dato: en lørdag i vår engang, info kommer i grøntkassen.