Til forsiden
Håpet Økologisk AS
Telefon: 51 82 82 51
Faks: 51 58 59 36
E-post: kundeservice@hapet.no
:: Hovedside
:: Nyheter
:: Vareutvalg
:: Hvordan bli kunde
:: Dyrkingssteder
:: Sunn livsstil
:: Samarbeidspartnere
:: Om oss
:: Oppskrifter
- Hodekål
- Bønner
- Fennikel
- Gresskar
- Jordskokk
- Nektarin
- Paprika
- Pastinakk
- Rødbeter
- Rødkål
- Sellerirot
- Spinat
- Søtpotet
:: Økologiske linker
:: Kontakt oss
:: Temaark om økologi

Vaniljestekt torsk

med jordskokkpuré

4 porsjoner, 40 min

 

800 g ren torskefilet med skinn
1 vaniljestang
200 g smør
500 g jordskokk
1 sitron
Salt og pepper
Olje til steking

  

Del fileten i 8 biter. Stek fisken raskt i glovarm panne med litt olje. Den skal være gjennomstekt, men ikke tørr. Skrell jordskokkene og kok dem møre i vann. Kjør jordskokk og 50 g smør til puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Surr vaniljen i resten av smøret til det har tatt vaniljesmak. Vær forsiktig med varmen, smøret skal ikke bli brunt. Ta ut vaniljestangen før servering (eller bruk bitene som dekor). Hell smøret over fiskestykket.

 

Jordskokksuppe med blomkål

½ blomkål (el et lite hoved)

200 g jordskokker

2 stk sjallottløk

2,5 dl hønse- el. grønnsaksbuljong

0,5 l melk

1,5 dl fløte

1 ss olivenolje

salt, peppar nymalt

evt. litt trøffelolje

 

1. Skrell og hakk sjallottløken og jordskokkene.

Ta bort stammen på blomkålen og skjær bukettene i biter. Fres dette i litt olivenolje. Tilsett buljongen, melk og fløte og la alt koke til grønnsakene er myke.

 

2. Kjør blandingen gjennom en mixer, kok opp og smak til med salt og pepper. Sil suppen gjennom en fin sil. Mix en gang til før servering og smak eventuellt til med trøffelolje.

 

Suppen kan utmerket lages dagen før servering. Smaken kan bedres av å la suppen stå over natten.

100% økologiske varer -
- mest mulig norske

 


Bestill bedriftsfrukt


   Husk:

Returkasser
De grønne kassene skal helst returneres ved påfølgende leveranse ved at de plasseres der sjåføren skal sette fra seg den nye grøntkassen.


RawFood for Dummies - Håpet arrangerer et introduksjonskurs i RawFood for sine kunder der vi lærer om RawFood og detox, vi deler opp oss i mindre grupper og lager maten som vi spiser i felleskap. Kursleder er Hilde Helle Olsen som noen kanskje kjenner fra tidligere kurs eller fra butikken. 
Ny dato: en lørdag i vår engang, info kommer i grøntkassen.